Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Economic Policy of EU (UEV / AHPU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / AHPU - Economic Policy of EU, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Idee a teorie evropské integrace.Základní etapy vývoje západoevropského integračního procesu.Cíle, instituce a rozhodovací procesy v EU.Od Evropských společenství k EU.Společný trh, jednotný vnitřní trh, jednotný evropský akt.Společné politiky EU.Komunitární politiky EU.Budování měnové unie, principy a etapy, konvergenční kritéria.Společný rozpočet EU, financování cílů.Vnější vztahy EU.Rozšíření a reformy EU, limity a perspektivy.Transformační procesy zemí SVE a příprava na vstup do EU.Postavení ČR v EU.EU jako subjekt světové ekonomiky.

Získané způsobilosti

Student bude schopen se orientovat ve složitém prostředí evropské integrace, resp. lépe chápat její podmínky a vzájemné souvislosti např. v kontextu účasti ČR ve strukturálních programech apod.

Literatura

DINAN, D.:. Encyclopedia of the European Union. Houndmills: Macmillan Press, 2000. GEORGE, S.:. Politics and Policy in the European Union. Oxford: Oxford University, 1996. HOOGHE, L.:. European Comission and the Integration of Europe. Cambridge: Cambridge University Press, 2001.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě aktivní účasti na cvičeních a zpracování seminární práce.Zkouška bude písemná a ústní.

Garant

Ing. Lucie Sobotková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lucie Sobotková, Ph.D.