Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Macroeconomics II (UEV / AMAK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / AMAK2 - Macroeconomics II, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Určení rovnovážné produkce v dvousektorovém modelu.Určení rovnovážné produkce v třísektorovém modelu.Trh zboží a křivka IS.Trh peněz (aktiv) a křivka LM.Model IS-LM a účinnost fiskální politiky.Účinnost monetární politiky v modelu IS-LM.Čisté vývozy a rovnováha na trhu zboží a služeb v otevřené ekonomice.Platební bilance, křivka BP, model IS-LM-BP a rovnovážná produkce.Základní problémy determinace měnového kurzu v dlouhém a krátkém období.Devalvace (depreciace), běžný účet a úroveň důchodu.Charakteristika agregátní poptávky.Charakteristika agregátní nabídky.Nezaměstnanost, inflace a Phillipsova křivka.

Získané způsobilosti

Student dokáže využívat získaných poznatků nejen v oblasti makroekonomie, ale i v oblastech souvisejících jako např. mikroekonomie, veřejná ekonomie apod.; bude schopen formulovat přístupy k řešení podstatných ekonomických oblastí; volit vhodné postupy a metody pro řešení, vhodně prezentovat řešení a obhajovat je potřebnými argumenty.

Literatura

Dornbush, R., Fisher, S. Macroeconomics. New York:McGraw Hill, 1990. Gartner, M. Macroeconomics, 2nd edition. 2006. ISBN 0-273-70460-5.SAMUELSON, P. A., NORDHAUS, W. D.:. Economics. New York: McGraw-Hill, 1985.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě úspšného absolvování tří kontrolních testů v průběhu seminářů.Zkouška je písemná, případně doplněná ústní formou - zodpovězení dvou vylosovaných otázek.

Garant

doc. Ing. Romana Provazníková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Romana Provazníková, Ph.D.