Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mathematic Economics (UEV / AMEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / AMEK - Mathematic Economics, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Trh a jeho subjekty trhu. Individuální poptávka a nabídka.Preference spotřebitele, klasický model poptávky.Poptávka po předmětech dlouhodobé spotřeby - krátkodobá analýza.Poptávka po předmětech dlouhodobé spotřeby - dlouhodobá analýza.Produkční funkce.Náklady a výnosy firmy.Modely firmy v tržním prostředí.Modely firmy v nedokonalé konkurenci.Agregátní nabídka a poptávka.Statický Keynesův model.Dynamická analýza agregátních modelů.Vybrané agregátní modely národního hospodářství.Walrasův model všeobecní rovnováhy.Modely meziodvětvových vztahů.

Získané způsobilosti

Student bude schopen využívat získaných poznatků nejen v matematické ekonomii, ale i v oborech souvisejících; bude schopen formulovat modely podstatných ekonomických oblastí; volit vhodné postupy a metody pro řešení, vhodně prezentovat řešení a obhajovat je potřebnými argumenty.

Literatura

ALLEN, R. G. D.:. Mathematical Economics. New York: Londen Macmillan and Co., 1968. CHIANG, A. C.:. Fundamental Methods of Mathematical Economics. New York: McGraw-Hill, 1990.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě úspěšného absolvování testu.Zkouška je písemná a ústní. Při zkoušce budou verifikovány teoretické vědomosti a schopnost jejich využití. Prokáže-li písemná zkouška požadované vědomosti a dovednosti, lze od ústní zkoušky upustit.

Garant

prof. RNDr. Bohuslav Sekerka, CSc.

Vyučující

prof. RNDr. Bohuslav Sekerka, CSc.