Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Spatial Economics (UEV / APRE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / APRE - Spatial Economics, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podstata a funkce regionální ekonomie.Hlavní teoretické trendy v regionální ekonomice.Nabídka a poptávka v prostorové analýze.Analýza regionální ekonomické struktury.Koncept místního rozvoje v jeho ekonomickém výkladu.Umístění analýza a její teoretická východiska.Ekonomické souvislosti migrace.Regionální politika.Ekonomické souvislosti územního plánování, urbanizace a urbanismu.

Získané způsobilosti

Student bude schopen pochopit ekonomické souvislosti v prostorovém uspořádání. Student bude chápat prostorovou ekonomii a její vývoj v rámci ekonomických teorií. Student získá přehled o regionální politice a hospodářském rozvoji a bude schopen aplikovat teoretické znalosti na praktické úrovni.

Literatura

CAPELLO, R., NIJKAMP, P. Handbook of Regional Growth and Development Theories. Cheltenham: Edward Elgar Publishing, 2009. ISBN 978 1 84720 206 3.TEMPLE, M.:. Regional Economics. London: St. Martin Press, 1994. Mc CANN, P. Urban and Regional Economics. Oxford: Oxford University Press,, 2001. ISBN 978-0198776451.DICKEN, P., LLOYD, P.:. Location in Space. New York: Harper Collins, 1990. ARMSTRON, H., TAYLOR, J.:. Regional Economics and Policy. Oxford: Blackwell Publishing, 2000.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě splnění následujících podmínek: účast na seminářích dokončení seminární práce a její přijetí prezentace seminární práceaktivita na seminářích úspěšné absolvování závěrečného testu alespoň na 60%.

Garant

prof. Ing. Jaroslav Macháček, CSc.

Vyučující

Ing. Tomáš Lelek, Ph.D.prof. Ing. Jaroslav Macháček, CSc.Ing. Viktor ProkopIng. Tomáš Lelek, Ph.D.prof. Ing. Jaroslav Macháček, CSc.Ing. Viktor Prokop