Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminar on Actual Economic Issues in PS (UEV / ASAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / ASAE - Seminar on Actual Economic Issues in PS, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Aktuální problémy veřejného sektoru v ČRVeřejná volba a hodnocení veřených projektůPartnerství veřejného a soukromého sektoruVeřejné finance v ČR, současný stav a problémyEvropské veřejné finance - vybrané problémyAnalýza vlivu soudobých daní na makroekonomiku ČRModerní manažerské metody uplatňované v organizacích veřejného sektoruEtika a boj proti korupci ve veřejném sektoru v ČR a EUSvětová ekonomika a aktuální ekonomická situace v ČR

Získané způsobilosti

Student bude chápat ekonomické problémy v souvislostech a jejich návaznostech. Porozumí propojení ekonomické teorie a praxe. Bude způsobilý se dobře orientovat v současné ekonomické situaci a vest odborný dialog.

Literatura

Ekonomické časopisy a denní tisk. nullOdborné publikace České společnosti ekonomické, Centra ekonomických studií VŠEM, CERGE, Centra výzkumu konkurence schopnost české ekonomiky MU ESF. STEJSKAL, J.:. Daňová teorie a politika (kombinované studium). II. díl. 1 vydání. Pardubice: Univerzita Pardubice, FES, 2008. Literatura určená ke studiu předmětů zařazených do navazujícího magisterského studia studijního programu Hospodářská politika a správa studijního oboru Ekonomika veřejného sektoru. MEDVĚD, J., NEMEC, J., ORVISKA, M., ZIMKOVÁ, E.:. Verejné financie. Bratislava: Sprint, 2005. ISBN: 80-89085-32-6. TETŘEVOVÁ, L. a kolektiv:. Veřejný a podnikatelský sektor. 1. vyd. Příbram: Professional Publishing, 2008. Příbram, 2008. ISBN 978-80-86946-90-0.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě úspěšného vykonání písemného zápočtového testu.

Garant

prof. Ing. Jaroslav Macháček, CSc.