Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět World Economy (UEV / ASEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / ASEK - World Economy, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Předmět a vědecká disciplína světová ekonomika v systému ekonomických věd.Vývoj světové ekonomiky do roku 1990.Nová etapa vývoje světové ekonomiky, liberalizace, globalizace, integrace, regionalizace.Mezinárodní ekonomické vztahy, subjekty a mechanismy.Evropský makroregion.Americký makroregion.Asijsko-tichomořský makroregion.Rozvojové země, Čína, Rusko.Ekonomický růst a strukturální vývoj ve světě na počátku 21. století.Postavení ČR ve světové ekonomice na počátku 21. století.

Získané způsobilosti

Student bude schopen využívat základní informace o vývoji světové ekonomiky a jejích segmentů a hlavních změnách na přelomu milénia. Student bude schopen se orientovat v procesech globalizace a regionalizace světového hospodářství a nastíní možnosti zapojení ČR do mezinárodní dělby práce.

Literatura

BALASSA, B.:. The Theory of Economic Integration. London: Macmillan, 1992. ROBSON, P.:. The Economics of International Intepretion. London: Routledge, 1993.

Požadavky

Podrobné požadavky budou přednášejícím upřesněny na přednášce.

Garant

Ing. Lucie Sobotková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Lucie Sobotková, Ph.D.