Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Bankovní transakce (UEV / KBAT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / KBAT - Bankovní transakce, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ekonomická kriminalita.Peníze, finanční trhy.Bankovní systém.Obchodní banky, jejich činnosti.Regulace bank. Bankovní rizika. Bezpečnost bankovních operací.Nástroje bankovní činnosti.Platební styk a jeho zabezpečení.Aktivní a pasivní operace bank, podrozvahové bankovní operace.Termínové obchody.Dokumentární a nedokumentární transakce.Ostatní bankovní činnosti a služby.Mezinárodní bankovnictví. Rating bank.

Získané způsobilosti

Student bude schopen využívat získaných poznatků nejen v oblasti bankovních transakcí, ale i v oborech souvisejících; bude schopen posuzovat regulérnost bankovních transakcí, analyzovat bankovní transakce z právního hlediska, volit vhodné postupy a metody při analýze, vhodně prezentovat výsledky analýz a obhajovat je potřebnými argumenty.

Literatura

SEKERKA, B., NEČAS, S., TEPLÁ, L.:. Bankovní transakce. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. Černohorská, L. Komplexní pohled do bankovního světa. Pardubice, 2015. ISBN 978-80-7395-863-3.ČASTORÁL, Z. Ekonomická kriminalita a management. Praha: UJAK Praha, 2011. ISBN 978-80-7452-005-1.Mejstřík, M., Pečená, M., Teplý, P. Bankovnictví v teorii a praxi/Banking in Theory and Practise. Praha, 2015. ISBN 9788024628707.nullPOLOUČEK, S. Peníze, banky, finanční trhy. Praha: C.H.Beck, 2009. ISBN 978-80-7400-152-9.Zákon č. 6/1993 Sb., o České národní bance v platném znění.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je vypracování korespondenčního úkolu na zadané téma. Zkouška je písemná, s případným ústním dozkoušením.

Garant

Ing. Liběna Černohorská, Ph.D.

Vyučující

Ing. Liběna Černohorská, Ph.D.