Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomie I (UEV / KEKO1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / KEKO1 - Ekonomie I, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy a souvislosti ekonomieFungování tržního mechanismuChování spotřebitele a formování poptávkyChování firem a formování nabídkyZákladní formy tržních strukturTrhy výrobních faktorůMakroekonomické agregátní veličinyTrh peněz, bankovnictví a monetární politikaInflaceTrh práceVeřejné finance a fiskální politikaMezinárodní obchod a mezinárodní měnový systémEkonomika České republiky

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat získané znalosti a chápat ekonomické principy výroby a spotřeby.

Literatura

VOLEJNÍKOVÁ, J. Ekonomie I pro SII. Pardubice, 2014. ISBN 978-80-7395-831-2.PROVAZNÍKOVÁ, R., VOLEJNÍKOVÁ, J.:. Makroekonomie - cvičebnice. Slaný: Melandrium, 2002. VOLEJNÍKOVÁ, J.:. Mikroekonomie v příkladech. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2011. PAVELKA, T.:. Makroekonomie - základní kurz. Slaný: Melandrium, 2007. &, &. MACÁKOVÁ, L. a kol.:. Mikroekonomie. Základní kurz. Slaný :Melandrium, 2002. Holman, R.:. Základy ekonomie pro studenty vyšších odborných škol a neekonomických fakult VŠ. Praha, C.H.BECK, 2008. ISBN 80-71-798903.

Požadavky

Zápočet: student odevzdá zadaný písemný úkol ve stanoveném rozsahu, formě a termínuZkouška je písemná. Požaduje se znalost a porozumění dané látce.

Garant

doc. Ing. Jolana Volejníková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jolana Volejníková, Ph.D.