Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomie II (UEV / KEKO2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / KEKO2 - Ekonomie II, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Přednášená témata:Ekonomické chování spotřebitele.Teorie poptávky.Produkční funkce a teorie výroby.Teorie dokonalé konkurence.Formy tržních struktur v nedokonalé konkurenci.Tvorba cen a cenová diskriminace.Trhy výrobních faktorů.Model produkt-výdaje: určení rovnovážné produkce.Vnitřní a vnější rovnováha ekonomiky-model IS-LM-BP.Základní teorie měnového kurzu.Trh práce a nezaměstnanost.Model AD-AS a účinnost fiskální a monetární politiky.Vztah inflace a nezaměstnanosti-Phillipsovy křivky.

Získané způsobilosti

Student dokáže využívat získaných poznatků nejen v oblasti makroekonomie, ale i v oblastech souvisejících jako např. mikroekonomie, veřejná ekonomie a finance apod.; bude schopen formulovat přístupy k řešení vybraných ekonomických problémů, aplikovat teoretické poznatky na konkrétní problémy; vhodně tato řešení prezentovat a obhajovat je potřebnými argumenty.

Literatura

PROVAZNÍKOVÁ, R., VOLEJNÍKOVÁ, J.:. Makroekonomie - cvičebnice. Slaný: Melandrium, 2006. Soukup j. a kol. Makroekonomie: Moderní přístup, 2010. Praha: Management Press, 2010. MACH, M.:. Makroekonomie pro inženýrské studium. Slaný: Melandrium, 2003. Soukupová, J. a kol. Mikroekonomie. Praha:Management Press, 2010. Černohorská, L., Černohorský, J. Mikroekonomir II. - cvičebnice. FES Pardubice, 2013. ISBN 978-80-7395-692-9.Holman, R. Makroekonomie, středně pokročilý kurz. Praha:C.H.Beck, 2010. Kraft., J., Bednářová, P. Mikroekonomie II. Liberec TU, 2011. ISBN 978-80-7372-770-3.HOLMAN, R. Mikroekonomie. Středně pokročilý kurz. Praha: C. H. Beck, 2002.

Požadavky

Podmínkou pro udělění zápočtu je účast na konzultacích; Zkouška je písemná. Požaduje se znalost a porozumění dané látce.

Garant

doc. Ing. Romana Provazníková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Romana Provazníková, Ph.D.doc. Ing. Jolana Volejníková, Ph.D.