Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská politika (UEV / KHPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / KHPO - Hospodářská politika, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cíle, nositelé a nástroje hospodářské politiky.Koordinace ekonomiky a hospodářsko-politické koncepce.Politika hospodářské soutěže.Stabilizační politika.Vnější hospodářská politika.Strukturální politika.Sociální politika.Ekonomická integrace.Hlavní směry intervencionistické hospodářské politiky.Hlavní směry neokonzervativní hospodářské politiky.Procesy transformace centrálně plánovaných ekonomik.

Získané způsobilosti

Student bude schopen používat získané teoretické poznatky v ekonomické oblasti a zároveň k dalšímu detailnějšímu studiu odborně navazujících předmětů bakalářského i magisterského studia.

Literatura

KLIKOVÁ, Ch., KOTLÁN, I. Hospodářská politika. Ostrava: Sokrates, 2003. ŽÁK, M.:. Hospodářská politika. Praha: Vysoká škola ekonomie a managementu, 2006. SPĚVÁČEK, V. a kol. Transformace české ekonomiky (politické, ekonomické a sociální aspekty). Praha: Linde, 2002. Praha, Linde, 2002. KOTLÁN, I. a kol.:. Aplikovaná hospodářská politika. Praha: Sokrates, 2001. SLANÝ, A.:. Makroekonomická analýza a hospodářská politika. Praha: C. H. Beck, 2002. KADEŘÁBKOVÁ, A. a kol.:. Růst, stabilita, konkurenceschopnost IV-Česká republika v globalizované a znalostní ekonomice. Praha: Linde, 2008.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě zpracování a přijetí písemné seminární práce.Zkouška proběhne formou písemného testu a ústní zkoušky

Garant

doc. Ing. Jolana Volejníková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radka Knězáčková