Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Hospodářská kriminalita a insolvence (UEV / KIAK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / KIAK - Hospodářská kriminalita a insolvence, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení hospodářské kriminality.Druhy hospodářských trestních činů.Stav hospodářské kriminality v České republice.Vyšetřování hospodářské kriminality.Prevence kriminality.Insolvence a úpadkové právo.Úpadek a způsoby jeho řešení.Metody zpeněžení majetkové podstaty.Trestná činnost při insolvenci.Úniky majetku z podstaty.Zmanipulované konkurzy.Využití bílých koní.

Získané způsobilosti

Student bude schopen určit průběh a podmínky insolvenčního řízení při konkurzu, reorganizaci a oddlužení. Bude ovládat jednotlivé metody zpeněžení majetkové podstaty dlužníka. Bude připraven určit trestné činy při insolvenci a triky při úniku majetku z majetkové podstaty dlužníků. Získá znalosti pro identifikaci a odhalování trestné činnosti při insolventním řízení.

Literatura

DUSPIVA, P.:. Insolvence a kriminalita, učební text. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2012. ČASTORÁL, Z.:. Ekonomická kriminalita (z pohledu řízení a správy). Praha: VŠFS o.p.s., 2007. FRYŠTÁK, M.:. Hospodářská kriminalita z pohledu teorie a praxe. 1. vyd. Praha: VIP Books s.r.o., 2007. MARŠÍKOVÁ, J.:. insolvenční řízení z pohledu dlužníka a věřitele. Praha: Linde, 2011. CHMELÍK, J. a kol.:. Úvod do hospodářské kriminality. 1. vyd. Praha: Vydavatelství a nakladatelství Aleš Čeněk, s.r.o., 2005. PUDILOVÁ, M.:. Veřejné dražby a exekuce. Praha: Linde, 2001, ISBN 8072012886. SCHELLOVÁ, I. A KOL.:. Zpeněžení konkurzní podstaty. Praha: Eurolex Bohemia, 2004, ISBN 8072012886.

Požadavky

Zápočet je podmíněn předáním práce v písemné formě.

Vyučující

doc. Ing. Radim Roudný, CSc.