Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Seminář k aktuálním eko. otázkám ve VS (UEV / KSAE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / KSAE - Seminář k aktuálním eko. otázkám ve VS, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Efektivnost ve veřejném sektoruRozpočet pro eurozónuVeřejná volbaVliv zdanění na podnikatelskou aktivitu a výkon ekonomikyBankovní unie - pozitiva a negativa pro bankovní sektorAktuální problémy v managementu ve veřejném sektoruAktuální stav reforem důchodového pojištěníProblematika korupce v ČR - vazba na veřejný sektorVeřejné finance v ČR - současný stav a problémySvětová ekonomika a aktuální ekonomická situace v ČRDiskuse k vybraným otázkám

Získané způsobilosti

Student bude chápat ekonomické problémy v souvislostech a jejich návaznostech. Porozumí propojení ekonomické teorie a praxe. Bude způsobilý se dobře orientovat v současné ekonomické situaci a vest odborný dialog.

Literatura

Ekonomické časopisy a denní tisk. nullOdborné publikace České společnosti ekonomické, Centra ekonomických studií VŠEM, CERGE, Centra výzkumu konkurence schopnost české ekonomiky MU ESF. Aktuální konvergenční program ČR - www.mfcr.cz. Aktuální makroekonomická predikce - www.mfcr.cz. STEJSKAL, J.:. Daňová teorie a politika (kombinované studium). I. díl. 1 vydání. Pardubice: Univerzita Pardubice, FES, 2008. STIGLITZ, J.:. Ekonomie veřejného sektoru. Praha: Grada, 1997. Eurostat - Government financial statistic. Tóth, P. et al. Financování obcí. Praha: VŠE, 2005. Kolektiv autorů. Korupce a protikorupční politika ve veřejné správě. Praha: Transparency International, 2005. VOLEJNÍKOVÁ, J.:. Korupce v ekonomické teorii a praxi. Praha: Profess Consulting, 2007. WRIGHT, G., NEMEC, J. Management veřejné správy. Teorie a praxe. Praha: Ekopress, 2002. ISBN 80-86119-70-X.KEŘKOVSKÝ, M., VYKYPĚL, O. Strategické řízení. Praha: C.H.BECK, 2006 . 2006. TETŘEVOVÁ, L. Veřejná ekonomie. Praha: Professional Publishing, 2008. ISBN 978-80-86946-79-5. Ochrana, F. Veřejná volba a řízení veřejných výdajů. Praha: Ekopress, 2003. DVOŘÁK, P. Veřejné finance, fiskální nerovnováha a finanční krize. Praha: C. H. Beck, 2008. MUSGRAVE, P., MUSGRAVE, R.:. Veřejné finance v teorii a praxi. Praha: Management Press, 1994.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě úspěšného vykonání písemného zápočtového testu.

Garant

prof. Ing. Jaroslav Macháček, CSc.

Vyučující

prof. Ing. Jaroslav Macháček, CSc.