Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Světová ekonomika (UEV / KSEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / KSEK - Světová ekonomika, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Definice světové ekonomiky a její postavení v systému ekonomických věd.Etapy vývoje světové ekonomiky do roku 2010.Teoretické a praktické aspekty mezinárodního obchodu jako klíčového prvku světové ekonomiky.Integrační procesy a jejich přínosy a negativa pro světová ekonomická centra.Proces globalizace a jeho dopady na autonomii hospodářské politiky a ekonomickou situaci světových hospodářských center.Nová ekonomika a její praktické dopady v kontextu Kondratěvových vln.

Získané způsobilosti

Student bude schopen řešit základní problémy o vývoji světové ekonomiky a jejích segmentů a hlavních změnách na přelomu milénia a vysvětlí procesy globalizace a regionalizace světového hospodářství a nastíní možnosti zapojení ČR do mezinárodní dělby práce.

Literatura

CIHELKOVÁ, E. A KOL.:. Světová ekonomika. Praha: Grada, 2006. LEBIEDZIK,M. MAJEROVA, I. NEZVAL, P. Světová ekonomika: učebnice pro ekonomické a obchodně podnikatelské fakulty. Brno, 2007. ISBN 978-80-251-1498-8.KOLEKTIV AUTORŮ:. Malý slovník světové ekonomiky, Praha: Grada, 2000. KRAFT, J., FÁREK, J.:. Světová ekonomika. Liberec: Technická Univerzita v Liberci, 2003. Liberec: TU, 2003. CIHELKOVÁ, E. A KOL.:. Světová ekonomika, regiony a integrace. Praha: Grada, 2002. SEVEROVÁ, L., ŠRÉDL, K. Znalostní ekonomika, Praha: ČZU Provozně ekonomická fakulta, 2010. ISBN 9788021321311.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě vypracování a přijetí seminární práce a úspěšného zvládnutí písemného testu.

Garant

Ing. Lucie Sobotková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Radka Knězáčková