Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví neziskových organizací (UEV / KUNO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / KUNO - Účetnictví neziskových organizací, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vymezení nestátních neziskových organizacíDruhy účetnictví pro NNO a právní rámec jejich vedeníÚčetnictví jako součást hospodaření NNOÚčetní záznamy v praxi NNOTechnika účtování základních účetních případůAnalytická evidence pro potřeby NNOÚčtování o majetku a zásobáchÚčtování o samostatně zúčtovatelných akcíchÚčtování o prostředcích poskytnutých na podporu činnosti NNOÚčetní závěrkaPřechod z jednoduchého na podvojné účetnictvíJednoduché účetnictví - účetní knihy a záznamyJednoduché účetnictví - technika účtování

Získané způsobilosti

Student bude chápat význam účetnictví jako nástroje pro management, bude rozumět specifikům nestátních neziskových organizací. Bude schopen účtovat jednoduché operace, znát náležitosti zpracování účetní závěrky. Bude umět rozhodnout, zda vést jednoduché či podvojné účetnictví.

Literatura

STEJSKAL, J.:. Účetnictví nestátních neziskových organizací. Praha: TDC, 2008. STEJSKAL, J.:. Jednoduché účetnictví pro občanská sdružení. Praha: TDC, 2008. STEJSKAL, J.:. Účetnictví NNO pro začátečníky a pokročilé. Pardubice. KONEP, 2008.

Požadavky

Zápočet bude udělen za úspěšné splnění zápočtového testu.

Garant

doc. Ing. Jan Stejskal, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Stejskal, Ph.D.