Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ekonomika veřejného sektoru (UEV / PEVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / PEVS - Ekonomika veřejného sektoru, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do ekonomiky veřejného sektoru.Ekonomika justice a policie.Ekonomika školství.Ekonomika kultury.Ekonomika zdravotnictví.Ekonomika tělesné kultury a sportu.Ekonomika sociálního zabezpečení.Ekonomika dopravy.Ekonomika bydlení.Ekonomika péče o životní prostředí.Ekonomika obrany státu.Ekonomika církví a náboženských společností.Ekonomika výzkumu a vývoje.Ekonomika zemědělství.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat získané poznatky při řešení ekonomických problémů jednotlivých odvětví, tj. například školství, zdravotnictví atd.

Literatura

PEKOVÁ, J., PILNÝ, J., JETMAR, M.:. Veřejný sektor - řízení a financování. Praha: Wolters Kluwer, 2012. STIGLITZ, J.:. Ekonomie veřejného sektoru. Praha: Grada, 1997. REKTOŘÍK, J. a kol.:. Ekonomika a řízení odvětví veřejného sektoru. Praha: Ekopress, 2007. NAHODIL, F.:. Veřejná správa a financování veřejného sektoru. Plzeň: Aleš Čeněk, 2014.

Požadavky

Zápočet bude udělen na základě aktivní účasti na seminářích, zpracování a prezentace seminární práce a úspěšném absolvování průběžných písemných testů.Zkouška bude písemná.

Garant

Ing. Martin Sobotka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Sobotka, Ph.D.Ing. Martin Sobotka, Ph.D.