Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Mikroekonomie II (UEV / PMIK2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UEV / PMIK2 - Mikroekonomie II, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teorie užitku a optimum spotřebitele.Poptávka na trhu statků.Výroba a náklady firmy.Teorie dokonalé konkurence.Monopol.Oligopol.Teorie her.Monopolistická konkurence.Moderní teorie firmy.Trhy výrobních faktorů.

Získané způsobilosti

Student bude schopen pochopit filozofii obecné ekonomie a aplikovat znalosti na reálné ekonomické problémy.

Literatura

SOUKUPOVÁ, J. A KOL.:. Mikroekonomie. Praha: Management Press, 2010. SIRŮČEK, P. A KOL.:. Mikroekonomická teorie I, cvičebnice. Slaný: Melandrium, 2003. Černohorská, L.,Černohorský, J. Mikroekonomie II. - cvičebnice na CD. FES Univerzita Pardubice, 2013. ISBN 978-80-7395-692-9.MACÁKOVÁ, L. A KOL.:. Mikroekonomie II, cvičebnice. Slaný: Melandrium, 2003. BRČÁK, J., SEKERKA, B.:. Mikroekonomie. Plzeň: Čeněk, 2010. BUCHTA, M.:. Mikroekonomie pro magisterské studium. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. &, &. HOLMAN, R. Mikroekonomie. Středně pokročilý kurz. Praha: C. H. Beck, 2002.

Požadavky

Podmínkou udělení zápočtu je účast na cvičení a splnění požadavků kontrolních testů. Zkouška je písemná, s případným ústním dozkoušením. Požaduje se porozumění a znalost dané látky.

Garant

doc. Ing. Jolana Volejníková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jolana Volejníková, Ph.D.Ing. Liběna Černohorská, Ph.D.Ing. Jan Černohorský, Ph.D.