Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Discrete Mathematics (UMKM / ADIM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMKM / ADIM - Discrete Mathematics, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Číselné soustavy, aritmetika IEEE.Kongruence v oboru Z a její aplikace.Matematická logika, disjunktivní a konjunktivní normální formy. Booleova algebra.Kombinatorika, binomická a multinomická věta.Množiny, princip inkluze a exkluze.Grafy, skóre grafu, orientované grafy.Cesty a kružnice v grafu.Metrika grafu, hledání nejkratší nebo optimální cesty.Stromy, pěstované stromy, kódování, Kruskalův algoritmus. Barvení grafů.Numerické metody řešení lineárních a nelineárních rovnic a soustav rovnic.Numerické výpočty derivací, parciálních derivací a integrálů.Numerické řešení vybraných diferenciálních rovnic.

Získané způsobilosti

Studenti budou umět řešit základní typy úloh a budou umět řešit základní a aplikované úlohy numerické matematiky prostřednictvím tabulkového kalkulátoru Microsoft EXCEL.

Literatura

Goodaire, E. G., Parmenter, J. M. Discrete Mathematics with Graph Theory. Upper Saddle River, 2002. ISBN 0-13-092000-2.Feil, T., Krone, J. Essential Discrete Mathematics for Computer Science. Upper Saddle River, 2003. ISBN 0-13-018661-9.Leader, J. J. Numericel Analysis and Scientific Computation. Boston, 2004. ISBN 0-321-2233-7.

Požadavky

Zápočet - úspěšné vypracování dvou písemných prací a vypracování souboru šesti semestrálních projektů.

Garant

RNDr. Jaromír Zahrádka, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jaromír Zahrádka, Ph.D.RNDr. Jaromír Zahrádka, Ph.D.