Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Dohled nad finančním trhem (UMKM / PDFT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMKM / PDFT - Dohled nad finančním trhem, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Subjekty finančních trhů z hlediska nabídky a poptávky.Charakteristika subjektů nabízejících finanční produkty. Regulace a dohled nad finančními konglomeráty.Charakteristika subjektů poptávající finanční produkty.Důvody a cíle kontroly, regulace a dohledu nad subjekty finančních trhů.Subjekty provádějící kontrolu a regulaci a dohled a jejich pravomoce.Efektivita a výkonnost kontroly, regulace a dohledu a jejich měření.Rizika finančních obchodů a jejich řízení pro poptávající a nabízející subjekty.Kontrola a regulace a dohled v krizových situacích.Vstup subjektů do odvětví, pravidla pro udělování licencí.Vývoj finančních trhů a jejich odraz v teorii a praxi jejich regulace.Regulace a dohled v oblasti termínových obchodů.Regulační opatření v oblasti potírání finanční kriminality a organizovaného zločinu.Vývoj a současný stav regulace a dohledu nad finančním trhem v ČR a v EU.Institucionální začlenění bankovního dohledu, situace a trendy v ČR a v zahraničí

Literatura

SEKERKA, B.:. Bankovnictví I. a II. Univerzita Pardubice. CIPRA, T.:. Kapitálová přiměřenost ve financích a solventnost v pojišťovnicví. Praha: Ekopress, 2002. PAVLÁT, V., KUBÍČEK, A.:. Regulace a dohled nad finančními trhy. Praha. VŠFS o.p.s., 2010. MUSÍLEK, P.:. Trhy cenných papírů. Praha: Ekopress, 2002. internetový portál. České národní banky. internetový portál. Českého statistického úřadu. DVOŘÁČEK, J.:. Interní audit a kontrola. C. H. Beck. ISBN 80-7179-805-3.http://www.mfcr.czvláda ČR. příslušné zákony a předpisy - Zákon o účetnictví, Obchodní zákoník, UZ č. 738, Cenné papíry, Dohled a podnikání na kapitálovém trhu. Praha: Sagit, 2009. vyhláška. Vyhláška č. 123/2007 Sb., o pravidlech obezřetného podnikání bank, spořitelních a úvěrních družstev a obchodníků s cennými papíry. vláda ČR. Zákon č. 253/2008 Sb., o některých opatřeních proti legalizaci výnosů z trestné činnosti a financování terorismu. vláda ČR. Zákon č. 377/2005 Sb., o finančních konglomerátech, ve znění pozdějších předpisů.

Požadavky

Zápočet - aktivní účast na cvičeních a vypracování zadaných úkolů Zkouška - kombinace písemné a ústní formy

Garant

prof. RNDr. Viera Pacáková, Ph.D.

Vyučující

prof. RNDr. Viera Pacáková, Ph.D.prof. RNDr. Viera Pacáková, Ph.D.