Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Praktikum z matematiky I (UMKM / PMS1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMKM / PMS1 - Praktikum z matematiky I, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Supremum a infimum číselné množiny.Posloupnost reálných čísel a její limita.Funkce jedné reálné proměnné - vlastnosti, elementární funkce, limita a spojitost funkce.Diferenciální počet funkcí jedné proměnné - derivace, diferenciál, věty o derivacích.Průběh funkce - význam první a druhé derivace, asymptoty grafu funkce, souhrnné vyšetření průběhu.Primitivní funkce - základní metody výpočtu.Riemannův a Newtonův určitý integrál, nevlastní integrály, užití určitého integrálu.Nekonečné číselné řady - součet, kritéria konvergence, absolutní konvergence.

Získané způsobilosti

Student bude schopen řešit matematické úlohy z probíraných témat a aplikovat matematické postupy při řešení konkrétních úloh v navazujících předmětech.

Literatura

Koudela L. a kol. Matematika I. Cabrnochová,R.-Prachař,O. Průvodce předmětem MATEMATIKA I (první část). Pardubice, 2004. Prachař,O. Cabrnochová,R. Průvodce předmětem MATEMATIKA (třetí část) . Úlohy z lineární algebry, analytické geometrie a z nekonečných řad. Cabrnochová,R. - Prachař,O. Průvodce předmětem MATEMATIKA I (druhá část). Univerzita Pardubice, 2008. JINDROVÁ, P., SEINEROVÁ, K.:. Sbírka řešených příkladů z matematiky s aplikacemi v ekonomii. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2011. ISBN 978-80-7395-428-4.

Požadavky

Zápočet - aktivní účast na cvičeních, úspěšné vypracování závěrečné kontrolní písemné práce.

Garant

Mgr. Libor Koudela, Ph.D.

Vyučující

RNDr. Jan BreberaMgr. František JanečekMgr. Pavla Jindrová, Ph.D.Mgr. Libor Koudela, Ph.D.Ing. Kateřina Seinerovádoc. RNDr. Milan Šulista, CSc.