Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Matematika II (UMKM / PMTM2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UMKM / PMTM2 - Matematika II, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Funkční řady. Mocninné řady. Poloměr, interval a obor konvergence. Taylorovy řady.Lineární prostory se skalárním součinem, eukleidovský prostor.Funkce více proměnných - limita a spojitost, parciální derivace, totální diferenciál.Složená funkce, implicitní funkce a její derivace, extrémy funkcí více proměnných.Obyčejné diferenciální rovnice prvního řádu, Cauchyův problém, metoda separace proměnných.Lineární diferenciální rovnice prvního a druhého řádu, metoda variace konstant a neurčitých koeficientů.Riemannův vícerozměrný integrál, Fubiniova věta.Metody výpočtu dvojných integrálů, věta o substituci, nevlastní integrály, aplikace.

Získané způsobilosti

Student bude schopen řešit matematické úlohy z probíraných témat a aplikovat matematické postupy při řešení konkrétních úloh v navazujících předmětech.

Literatura

Kolda S.-Machačová L.-Prachař O. Cvičebnice z Matematiky II. Pardubice, 2007. Kolda S.- Machačová L. Matematika II, skriptum. Pardubice, 2007. Prachař O. - Jelínková J. Průvodce předmětem MATEMATIKA II (čtvrtá část) -Úlohy z diferenciálního počtu funkcí více reálných proměnných. Pardubice, 2007. Prachař O. - Jelínková J. Průvodce předmětem MATEMATIKA II (pátá část) - Úlohy z obyčejných diferenciálních rovnic. Pardubice, 2008. Prachař O. - Jelínková J. Průvodce předmětem MATEMATIKA II (šestá část) -Úlohy z vícerozměrného a křivkového integrálu. Pardubice, 2007. Prachař O.-Cabrnochová R. Průvodce předmětem MATEMATIKA (třetí část)- Úlohy z lineární algebry, analytické geometrie a z nekonečných řad. Pardubice, 2007. Kolda S. - Černá M. Úvod do lineární algebry a analytické geometrie. null. Pardubice, 2007. ISBN null.

Požadavky

Zápočet - aktivní účast na cvičeních a úspěšné vypracování průběžné kontrolní písemné práce.Zkouška - sestává z teoretických otázek a příkladů.

Garant

Mgr. Libor Koudela, Ph.D.

Vyučující

Mgr. Libor Koudela, Ph.D.RNDr. Ján Gogola, Ph.D.Mgr. Pavla Jindrová, Ph.D.Mgr. Libor Koudela, Ph.D.