Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Financial Analysis of Municipal Firm (UPEM / AFAM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / AFAM - Financial Analysis of Municipal Firm, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Ekonomické subjekty veřejného sektoruFinanční analýzaInformační zdroje pro finanční analýzuEfektivnost a úskalí při jejím zabezpečování u municipálních firemDílčí ukazatele finanční analýzy municipální firmyZjišťování kauzálních vazeb mezi ukazateli pomocí jejich pyramidálních rozkladůKomparační analýza a syntetické ukazateleModely hodnocení municipální firmyPropojení finanční analýzy s hodnocením pomocí naturálně-vědeckých ukazatelů.Benchmarking.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat metody finanční analýzy v praxi specifických ekonomických subjektů, bude schopen provádět sběr a výběr relevantních dat, volit vhodnou metodu a ukazatele finanční analýzy a výsledky finanční analýzy interpretovat.

Literatura

Frank H.:. Public Financial Management. Taylor and Francis. London, 2006. ISBN 978-0-8493-9566-6.Flynn N.:. Public Sector Management. 5th edition. SAGE Publications. London, 2007. ISBN 978-1-4129-2992-9.Adair T.A.:. Corporate FInance Demytified. Mc Graw Hill. New York, 2006. ISBN 978-0-0714-5910-5.IASB:. IPSAS. www.iasb.com.

Požadavky

Účast na seminářích je povinná.Pro absolvování předmětu je nutné vypracovat a prezentovat semestrální práci na jedno ze zadaných témat.

Garant

doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.