Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Economics &Enterprise Project Management (UPEM / AFHP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / AFHP - Economics &Enterprise Project Management, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do projektového managementu, základní terminologie.Životní cyklus projektu, fáze projektu, etapy, druhy projektů.Analýza organizačních struktur projektového managementu.Projektový tým, manažer projektu, jeho odpovědnost a etika.Projektové plánování, podstata, věcný obsah.Náklady projektu, cena projektu.Zdroje financování projektu, finanční rozhodování.Finanční analýza, postup, finanční plánování.Řízení realizace projektu a koordinace projektových prací.Projektová kontrola a monitoring, metody.Specifika investičních projektů, restrukturalizačních projektů, projektů PPP.Investiční rozhodování, hodnocení efektivnosti investic, podstata, metody.Studie proveditelnosti a další metody hodnocení projektů.Specifické případy projektového managementu v podniku.

Získané způsobilosti

Student získá znalosti a potřebné manažerské dovednosti ze složitého komplexu řízení projektově orientovaného podniku. Vedle oblasti principů, metod, postupů, technik a programů podporujících řízení projektů zvládne aktivity související s financováním projektů, řízením nákladů, ekonomickými požadavky na efektivitu a kvalitu výstupů. Dále pak aktivity související s vlastním řízením projektových procesů v čase, koordinací, komunikací, motivací a efektivním řízením konfliktů a rizik.

Literatura

KOLEKTIV:. A Guide to the Project Management Body of Knowledge. Third Edition. (PMBOK Guide). PMI. PA: Newton Square, 2004. Upper sadle River: Prentice-Hall, 2001. MOOZ, H., FORSBERG, K., COTTERMAN, H.:. Communicating Project Management. New Persey. Wiley and Sons, 2003.

Požadavky

Podmínkou je udělení zápočtu v řádném termínu. Aktivní práce na cvičeních, písemná, příp. ústní zkouška.

Garant

doc. Ing. Jaroslav Pakosta, CSc.