Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Financial Investment (UPEM / AFIN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / AFIN - Financial Investment, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Investiční proces, podstata a druhy investic, časová hodnota peněz.Investiční kritéria, měření výnosu a rizika investic do cenných papírů.Akciové analýzy, vliv finanční a dividendové politiky na tržní cenu akcií.Fundamentální globální a odvětvová analýza akcií.Fundamentální analýza jednotlivých titulů akcií, vnitřní hodnota akcie.Technická analýza, grafické modely a indikátory.Psychologická analýza, Kostolanyho burzovní psychologie, teorie bublin.Dluhopisové analýzy, inovace dluhopisů.Ratingové hodnocení dluhopisů, ratingové agentury a stupnice.Ohodnocování dluhopisů, výnosy, vnitřní hodnota a duration, ceny a úrokové míry.Teorie portfolia, Markowitzův model.Teorie portfolia, model CAPM, systematické a jedinečné riziko, přímka CML a SML.Investiční strategie a investiční management.Kolektivní investování, investiční zaměření fondů, měření výkonnosti fondů.

Získané způsobilosti

Poznatky o investiční strategii, tvorbě portfolia cenných papírů a jeho hodnocení si studenti prakticky ověří na seminářích formou burzovní hry obchodování s akciemi.

Literatura

Valdez, S.; Wood, J. An Introduction to Global Financial Markets. Basingstoke, 2003. Keyes, T.R.; Miller, D. The Global Investor: How to Buy Stocks around the World. USA: Longman Financial Services Publishing, Inc., 1990. Nichols, D.R. The Personal Investor´s Complete Book of Bonds. USA: Longman Financial Services Publishing, Inc., 1989. Loader, D. Understanding the Markets. Oxford, 2002.

Požadavky

Písemná zkouška. Účast na seminářích je povinná.Zápočet je udělen na základě vypracované seminární práce Burzovní hra.

Garant

doc. Ing. Pavel Duspiva, CSc.

Vyučující

Ing. Josef Novotný, Ph.D.Ing. Josef Novotný, Ph.D.