Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management (UPEM / AMAN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / AMAN - Management, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy managementu, základní manažerské přístupy.Hlavní funkce managementu, plánování, organizování, personalistika, vedení lidí a kontrola.Průběžné manažerské funkce, analýza, rozhodování a implementace.Vývoj teorií řízení, školy západního managementu.Plánování, podstata, cíle, soustavy plánů. Strategické postupy.Organizování, podstata a cíle. Organizační struktury. Organizační dokumenty.Personalistika, výběr lidí, jejich rozmístění. Hodnocení pracovníků.Vedení pracovníků. Motivace. Styly řízení.Kontrola, hlavní zásady a cíle kontroly. Druhy, typy a fáze kontrolních procesů. Vazba zpětná a dopředná.Rozhodovací procesy, podstata, cíle a etapy. Rizika a nejistoty. Manažerské hry.Mezinárodní a komparativní management.Management v 21. století a výbrané nové manažerské přístupy.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu získají základní teoretické znalosti v oblasti plánování včetně rozhodování a prognostiky, organizování, personalistiky, vedení a kontroly s možností aplikace na manažerských pozicích v soukromém a veřejném sektoru.

Literatura

DONNELLY, J. H., GIBSON, J. L., IVANICEVICH, J. M.:. Fundamentals of Management. London: Irwin, 2002. DAFT, R. L., MARCIS, D.:. Understanding Management. London: Hartcourt College Publishers, 2001. MAYLOR, H.:. Project Management. 3rd edition. FT - Prentice Hall - Financial Times, 2003. STRICKLADN, T.:. Strategic Management - Concepts & Cases. 9th edition. IRWIN Book Team, 1996.

Požadavky

Zápočet: odevzdání a přijetí seminárních prací a řešených zadání. Účast na seminářích povinná.Zkouška: písemná, ústní nebo obojí (s již uděleným zápočtem).

Garant

Ing. Zdeněk Brodský, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš HorčičkaIng. Jana ŠkoludováIng. Aleš HorčičkaIng. Jana Školudová