Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Introduction to Accounting (UPEM / AZUC)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / AZUC - Introduction to Accounting, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Cíl, předmět a funkce účetnictví.Technika podvojného účetnictví.Informační systém podniku a uživatelé účetnictví.Algoritmus účetních prací.Účetnictví jako bilanční systém a proces jeho harmonizace.Požadované kvalitativní charakteristiky a věcné zásady rekognice informací účetních výkazů.Věcná identifikace základních prvků účetních výkazů.Hodnotová identifikace základních prvků účetních výkazů.Odraz podnikatelského cyklu v účetnictví.Výkaz toku hotovosti.Výkaz o změnách vlastního kapitálu.Výsledovka - výkaz o hospodářském výsledku.Rozvaha - bilance aktiv a pasiv.

Získané způsobilosti

Student bude schopen porozumět konkrétní právní úpravě účetnictví ve vazbě na obecné principy a postupy. Zvládne základy techniky podvojného účetnictví při současném vnímání odrazu jednotlivých operací ve finančních výkazech podniku. Bude umět pracovat s jednotlivými součástmi účetní závěrky, chápat informace v nich obsažené a na netriviální úrovni je prezentovat.

Literatura

nullnullIASC. International Accounting standards 2000. London: IASC 2000. IASC. International Financial Reporting Standards 2003. London: IASC 2003.

Požadavky

Tři povinné části:- první část: zadané domácí úkoly - odevzdané a akceptované;- druhá část: závěrečný písemný zkouškový test;- třetí část: min. účast 75 % účast.

Garant

doc. Ing. Renáta Myšková, Ph.D.

Vyučující

Ing. Aleš HorčičkaIng. Aleš Horčička