Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový systém ČR (UPEM / KDSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KDSY - Daňový systém ČR, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy daňového systému ČR.Struktura daňového systému České republiky a jeho správa.Správa daní v ČR.Všeobecné zdravotní pojištění .Pojistné na sociální zabezpečení.Daň z příjmů fyzických osob.Daň z příjmů právnických osob.Cla a spotřební daně.Daň z přidané hodnoty.Daň z nemovitostí.Daň silniční.Daň z převodu nemovitostí.Daň dědická.Daň darovací.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní poznatky z legislativy a metodiky zpracování daňových přiznání. Bude se orientovat v postupech zdaňování jednotlivých druhů příjmů fyzických osob, zdaňování příjmů podnikajících a nepodnikajících právnických osob. Dále získá přehled o konstrukci zdanění daní z přidané hodnoty a spotřebními daněmi. Orientovat se bude i v problematice silniční daně, daně darovací, dědické, z nemovitostí a z převodu nemovitostí.

Literatura

PAVEL,J.:. Daňový systém ČR. Elektronická verze. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2007. Zákon: č. 16/1993 Sb., o dani silniční, č. 586/1992 Sb., o daních z přijmů. Zákon: č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků, č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění. Zákon: č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitosti, č. 357/1992 Sb., o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí. Zákon: č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních, č.235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. Zákon: č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. VANČUROVÁ,A., LÁCHOVÁ,L.:. Daňový systém České republiky. Praha: VOX, 2008. MEDVĚD,J., NĚMEC, J., ORVISKA, M., ZIMKOVÁ, E.:. Verejné financie. Bratislava: Sprint, 2005.

Požadavky

Pro udělení zápočtu zpracování 2 korespondenčních úkolů. Zkouška je písemná.

Garant

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.Ing. František Sejkora, Ph.D.