Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový systém I (UPEM / KDSY1)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KDSY1 - Daňový systém I, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní pojmy daňového systému ČR.Pojem daň a její ekonomické charakteristiky.Základní pojmy daňové techniky.Struktura daňového systému České republiky a jeho správa.Daně v České republice.Správa daní v ČR.Soustava zákonné.ho pojistného v České republiceVšeobecné zdravotní pojištění .Pojistné na sociální zabezpečení.Povinnosti související se zákonným pojistným.Daň z příjmů fyzických osob.Dílčí základy daně.Daň z příjmů právnických osob.Náklady a odpisy.Výpočet daně z příjmů právnických osob.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní poznatky z legislativy a metodiky zpracování daňových přiznání. Bude se orientovat v postupech zdaňování jednotlivých druhů příjmů fyzických osob, zdaňování příjmů podnikajících a nepodnikajících právnických osob. Dále získá přehled o konstrukci pojistného na veřejné zdravotní pojištění a pojistného na sociální zabezpečení

Literatura

PAVEL.J.:. Daňový systém 1. Elektronická verze. Pardubice: Univerzita, 2007. Zákon: č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků. Zákon: č. 586/1992 Sb., o daních z příjmů. Zákon: č. 589/1992 Sb., o pojistném na sociální zabezpečení a příspěvku na státní politiku zaměstnanosti. Zákon: č. 592/1992 Sb., o pojistném na všeobecné zdravotní pojištění. Zákon: č. 593/1992 Sb., o rezervách pro zajištění základu daně z příjmů. VANČUROVÁ, A., LÁCHOVÁ, L.:. Daňový systém České republiky 2006. Praha: VOX, 2008. MEDVĚD, J., NĚMEC, J., ORVISKA, M., ZIMKOVÁ, E.:. Verejné financie. Bratislava: Sprint, 2005.

Požadavky

Pro udělení zápočtu zpracování 2 korespondenčních úkolů. Zkouška je písemná.

Garant

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.