Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový systém II (UPEM / KDSY2)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KDSY2 - Daňový systém II, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Základní parametry nepřímého zdanění v ČR.Cla.Spotřební daně.Ekologické" daně.Daň z přidané hodnoty - základní pojmy.Daň z přidané hodnoty - tuzemsko.Daň z přidané hodnoty - dovoz a vývoz.Daň z nemovitosti - daň z pozemků.Daň z nemovitosti - daň ze staveb.Daň silniční.Daň z převodu nemovitostí.Daň dědická.Daň darovací.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní poznatky z legislativy a metodiky zpracování daňových přiznání. Bude se orientovat v postupech zdaňování spotřeby a to jak v případě všeobecné daně (DPH) tak i daní selektivních. Dále získá přehled o konstrukci majetkových daní.

Literatura

PAVEL,J.:. Daňový systém II. Elektronická verze. Pardubice: Univerzita, 2008. Zákon: č. 16/1993 Sb., o dani silniční. Zákon: č. 235/2004 Sb., o dani z přidané hodnoty. Zákon: č. 337/1992 Sb., o správě daní a poplatků. Zákon: č. 338/1992 Sb., o dani z nemovitostí. Zákon: č. 353/2003 Sb., o spotřebních daních. Zákon: č. 357/1992 o dani dědické, dani darovací a dani z převodu nemovitostí. VANČUROVÁ, A., LÁCHOVÁ, L.:. Daňový systém České republiky. Praha: VOX, 2008. MEDVĚD, J., NEMEC, J., ORVISKA, M., ZIMKOVÁ, E.:. Verejné financie. Bratislava: Sprint, 2005. ISBN: 80-89085-32-6.

Požadavky

Pro udělení zápočtu zpracování 2 korespondenčních úkolů. Zkouška je písemná.

Garant

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.