Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční trhy (UPEM / KFIT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KFIT - Finanční trhy, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Peníze a finanční trhy.Peněžní trhy, bankovní soustava.Obchodní bankovnictví.Úvěrové a depozitní obchody.Pojišťovnictví a produkty životního a neživotního pojištění.Kapitálové trhy, burzovní obchody.Investiční nástroje kapitálového trhu, akcie, dluhopisy, deriváty.Komoditní trhy, komoditní burzy, obchodování s komoditami.Měnové trhy, valutové a devizové operace, obchodování na trhu FOREX.Mezinárodní finanční instituce.

Získané způsobilosti

Student bude schopen využívat bankovní systém, pasivní i aktivní operace bank a bankovní produkty. Zvládne problematiku trhu cenných papírů a druhy investičních nástrojů a průběh burzovních obchodů. Bude se orientovat na komoditních trzích a v možnostech obchodování s různými komoditami. Bude chápat průběh a podmínky obchodování s cizími měnami na devizových trzích.

Literatura

DUSPIVA, P.:. Finanční trhy. Učební texty v aplikaci Moodle. Pardubice: Univerzita, 2015. REJNUŠ, O.:. Finanční trhy. 4. vydání. Praha: Grada Publishing, 2014. DURČÁKOVÁ, J., MANDEL, M.:. Mezinárodní finance. Praha: Management Press, 2007. NESNÍDAL, T., PODHAJSKÝ, P.:. Obchodování na komoditních trzích. Praha: Grada Publishing, 2005.

Požadavky

Podrobné požadavky budou přednášejícím upřesněny na tutoriálech.

Garant

doc. Ing. Pavel Duspiva, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Pavel Duspiva, CSc.