Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční restrukturalizace firmy (UPEM / KFRF)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KFRF - Finanční restrukturalizace firmy, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Restrukturalizace, revitalizace a reengineering.Restrukturalizace a krize podniku.Restrukturalizace podniku jako rozhodovací proces.Účinky podnikové restrukturalizace.Finanční restrukturalizace jako klíčová součást podnikové restrukturalizace.Optimalizace hotovostního toku.Finanční struktura podniku a její optimalizace.Podnikové dluhopisy v procesu finanční restrukturalizace.Restrukturalizace vlastnických a partnerských vztahů.Vlastnická, partnerská restrukturalizace a ochrana hospodářské soutěže.

Získané způsobilosti

Student bude schopen vymezit a vysvětlit základní pojmy a vztahy související s finanční restrukturalizací podniku, bude umět řešit praktické příklady realizace procesu podnikové a finanční restrukturalizace, své postupy bude umět zdůvodnit a obhájit v odborné diskusi.

Literatura

TETŘEVOVÁ, L.:. Finanční restrukturalizace firmy - Úvod do problému. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2005. VEBER, J. A KOL.:. Management - základy, prosperita a globalizace. Praha: Management Press, 2001. Praha: Management Press,, 2000. ISBN 80-7261-029-5.SYNEK, M. A KOL.:. Manažerská ekonomika. Praha: Grada Publishing, 2001. DAIGNE, J. F.:. Ozdravná opatření v podniku. Praha: HZ, 1996. VODÁČEK, L., VODÁČKOVÁ, O.:. Strategické aliance se zahraničními partnery. Praha: Management Press, 2002. BREALY, R. A., Myers, S. C.:. Teorie a praxe firemních financí. Praha: Victoria Publishing, 1992.

Požadavky

Podrobné požadavky budou přednášejícím upřesněny na tutoriálu.

Vyučující

PaedDr. Alexandr Šenec