Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Konkurenceschopnost podniku (UPEM / KKSP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KKSP - Konkurenceschopnost podniku, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Pojetí konkurenční výhody a její využití v podnikání.Přístupy k pojetí konkurenční výhody z historického hlediska.Konkurenční potenciál podniku.Druhy konkurenčních výhod.Konkurenční výhody rozsahu a množství.Konkurenční výhoda na straně produktů.Konkurenční výhoda na straně zákazníků a další druhy konkurenční výhody.Evropské a světové konkurenční prostředí.Konkurenční strategie - případové studie.Nástroje udržení, respektive zlepšení konkurenční pozice.Reenginering - nástroj zvyšování konkurenceschopnosti podniku.

Získané způsobilosti

Student získá vědomosti o historických i soudobých přístupech k určování zdrojů konkurenční výhody.

Literatura

Kožená, M.:. Environmentální aspekty konkurenceschopnosti podniku. Pardubice: Univerzita, 2007 ISBN 978-80-7395-2. MEFFERT, H.:. Marketing management. Praha: Grada Publishing, 1996. DRUCKER, P.:. Výzvy managementu pro 21. století. Praha: Management Press, 2001. ČICHOVSKÝ, L.:. Marketing konkurenceschopnosti. 1. vyd. Praha: Radix, 2002.

Požadavky

Požadavky k zápočtu: vypracování 1-2 seminárních prací.Požadavky ke zkoušce: kombinovaná forma (písemný test + ústní část).

Garant

doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D.