Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podniková ekonomika (UPEM / KPEK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KPEK - Podniková ekonomika, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Majetková a kapitálová struktura podniku.Náklady a nákladové funkce.Kalkulace nákladů, rozpočty.Hospodářský výsledek, cash flow, vztahy mezi základními ekonomickými veličinami.Efektivnost a produktivita.Investování a investice, hodnocení efektivnosti investic.Financování podniku, finanční řízení, optimální kapitálová struktura.Finanční analýza, poměrové finanční ukazatele a komparativní analýza.Rozbory výkonnosti podniku.Controlling, interní a externí audit.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat znalosti při řešení manažerských úloh podnikového řízení.

Literatura

KOŽENÁ, M. Podniková ekonomika. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2010. SYNEK, M., KISLINGEROVÁ, E. Podniková ekonomika. Praha: C.H.Beck, 2010. KOŽENÁ, M. Manažerská ekonomika II. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2008. SYNEK, M. a kol. Manažerská ekonomika. Praha: Grada Publishing, 2007. SOUKUPOVÁ, V., STRACHOTOVÁ, D. Podniková ekonomika. Praha: Vydavatelství VŠCHT, 2009.

Požadavky

V průběhu semestru se uskuteční tři hodinové tutoriály - úvodní, průběžný a závěrečný. V úvodním tutoriálu seznámí vyučující studenty s organizací výuky předmětu, obsahem, studijními materiály a úkoly. Průběžný a závěrečný tutoriál je věnován diskusi nad vybranými problémy, konzultacím a ověřování míry pochopení učiva, jež vyžaduje samostatné studium posluchačů mezi jednotlivými tutoriály, a to na základě seznámení se s povinnou a doporučenou literaturou. V průběhu semestru studující vypracují zadané korespondenční úkoly, které jsou součástí studijních opor. Vypracované korespondenční úkoly odevzdají stanoveným způsobem tutorovi.

Garant

doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Kuběnka, Ph.D.