Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Prevence finančních krizí (UPEM / KPFK)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KPFK - Prevence finančních krizí, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky finančních krizí.Finanční krize z národohospodářského pohledu.Aktuální pohled na finanční krize ve světě (z makroekonomického pohledu).Podnikové finanční kríze - vymezení, typologie a charakteristika.Příčiny finančních krizí firem.Identifikace finančních krizí podniků.Metody prevence finančních krizí podniků.Podniková revitalizace a finanční krize.Podniková restrukturalizace a změny struktury vlastníků jako nástroj řešení finanční krize podniku.

Získané způsobilosti

Student bude schopen analyzovat přicházející krize a působit jak preventivně tak represivně na podnikové krize.

Literatura

ZUZÁK, R.:. Krizové řízení podniku (dokud ještě není v krizi). Praha: Professional Publishing, 2004. SMEJKAL,V., RAIS, K.:. Řízení rizik ve firmách a jiných organizacích. Praha: Grada Publishing, 2006. KOPČAJ, A.:. Košatění bohatství. Ostrava: Selesian Manager, 1997. ZUZÁK, R.:. Z podnikových krizí k vítězství (kdy je krize příležitostí). Praha: Alfa Nakladatelství, s.r.o., 2008.

Požadavky

Podrobné požadavky budou upřesněny přednášejícím při první výuce.

Garant

doc. Ing. Pavel Duspiva, CSc.

Vyučující

Ing. Otto Daněk