Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Podnik v regionálním prostředí (UPEM / KPR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KPR - Podnik v regionálním prostředí, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Teoretické koncepce lokalizační analýzy.Technologie a lokalizační chování.Prostorové a sociální aspekty podnikových sítí.Nový průmysl a nové centra růstu.Inovativní prostředí.Teorie polarizace - základní rysy.Odvětvová polarizace.Koncepce inovace - charakteristika inovačního procesu.Prostorové rozdíly v inovacích.Podnikatelská sociální struktura a inovace.Vliv vnitřních a vnějších podmínek na rozvoj podnikatelského prostředí.Podnikatelské prostředí a konkurence.

Získané způsobilosti

Student bude schopen využívat různé informace a jevy vztahující se k problematice regionu a působení podniku v regionu.

Literatura

Matoušková, Z. a kol.:. Regionální a municipální ekonomika. Praha, 2000. Blažek, J., Uhlíř, D.:. Teorie regionálního rozvoje. Praha, 2012. ISBN 80-246-0384-5.Hoover, E.,M., Giarrantani, F. An Introduction to Regional Economics. New York: Aucklend, 1999. MAIER, G., TÖDTLING, F.:. Regionálna a urbanistická ekonomika. Bratislava: Elita, 1997. MAIER, G., TÖDTLING, F.:. Regionální a urbanistická ekonomika. Bratislava: Elita, 1998.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě úspěšného odprezentování seminární práce. Zkouška bude udělena na základě úspěšně napsaného zkouškového testu nebo ústní zkoušky.

Garant

Ing. Ivana Mandysová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ivana Mandysová, Ph.D.