Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví podniku (UPEM / KUCP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / KUCP - Účetnictví podniku, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Právní předpisy upravující účetnictví v ČR, aplikace účetních zásad a metod.Účetní výkazy a jejich struktura - komparace podle právní formy ekonomického subjektu.Dlouhodobý majetek - charakteristika, účtování o DM, evidence DM.Oběžný majetek (oběžná aktiva) - charakteristika, specifika účtování u jednotlivých složek OM, evidence OM.Problematika časového rozlišení nákladů a výnosů, příjmů a výdajů. Účtování o vlastním kapitálu.Účtování o cizím kapitálu (včetně rezerv).Uzavírání účetních knih a sestavení účetní závěrky.

Získané způsobilosti

Student si osvojí vědomosti o účetnictví podnikatelů a získá dovednosti v oblasti účtování.

Literatura

KOVANICOVÁ, D.:. Abeceda účetních znalostí pro každého. Praha: Polygon, 2004. ISBN 8072730983.Vyhláška č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky, které jsou podnikateli účtujícími v soustavě podvojného účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 563/1991Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. MYŠKOVÁ, R.:. Dokladovost v účetnictví. Praha: ČZT, s.r.o., 2004. ISBN 8070843594.KOVANICOVÁ, D.:. Jak porozumět světovým, evropským, českým účetním výkazům. Praha: Bova Polygon, 2004. ISBN 8072730959.

Požadavky

Řádný zkouškový termín je písemný, opravné termíny ústní.

Garant

doc. Ing. Renáta Myšková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Renáta Myšková, Ph.D.