Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Audit podniku a jeho operací (UPEM / PAPO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PAPO - Audit podniku a jeho operací, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podnik jako systém, podnikové procesy a operaceDefinice, poslání a role auditu, jeho druhy a vazby.Standardy, normy a směrnice v oblasti auditu.Rizika a kontrolní a řídící mechanismy.Nástroje, techniky a výkon auditorské práce.Finanční audit.Interní audit.Průřezové audity (management kvality, environmentální management, informační audit).Postavení auditora jako zaměstnance a postavení auditu v organizaci.Audit ve veřejném sektoru.

Získané způsobilosti

Student bude umět popsat podnik jako systém a místo auditu v něm, bude správně chápat riziko v činnosti auditora. Bude umět pracovat s relevantními normami, umět aplikovat vybrané auditorské techniky. Bude chápat vazby různých forem auditu, jeho aplikace ve veřejném a soukromém sektoru.

Literatura

DVOŘÁČEK, Jiří. Audit podniku a jeho operací. Praha, 2005. ISBN C.H.Beck.KAČR. Auditorské směrnice. ČNI. Směrncie pro audtování systému managementu jakosti ČSN EN ISO 19 011. ŘEPA,V. Podnikové procesy, procesní řízení a modelování . Praha, 2006. ISBN Grada Publishing.GRASSEOVÁ, M. Procesní řízení ve veřejném i soukromém sektoru . Praha, 2007. ISBN C-Press.

Požadavky

Účast na seminářích je povinná.Pro absolvování předmětu je nutné vypracovat a prezentovat semestrální práci na jedno ze zadaných témat.

Garant

Ing. et Ing. Barbora Zemanová, Ph.D.

Vyučující

Ing. Mgr. Pavlína MatějováIng. Mgr. Pavlína Matějová