Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Daňový systém ČR (UPEM / PDSY)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PDSY - Daňový systém ČR, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Územní finanční orgány.Správa daní a poplatků.Povinné platby na sociální pojistné, příspěvek na státní politiku zaměstnanosti a veřejné zdravotní pojištění.Daň z příjmů fyzických osob ze závislé činnosti a z funkčních požitků.Daň z příjmů fyzických osob z dalších a ostatních příjmů.Daň z příjmů právnických osob, poplatníci, předmět daně.Zvláštní sazba daně z příjmů.Silniční daň a daň z nemovitostí.Daň dědická a daň darovací, daň z převodu nemovitostí.Daň z přidané hodnoty.Daňové doklady.Dovoz a vývoz a DPH.Spotřební daně.Mezinárodní smlouvy o zamezení dvojího zdanění.

Získané způsobilosti

Student si osvojí podrobné teoretické a praktické znalosti ve státní správě, ale i v podniku i nepodnikající organizaci, což mu umožní shromažďovat a interpretovat příslušné údaje v oboru pro řešení problémů.

Literatura

VANČUROVÁ, A. a kol.:. Daňový systém v ČR. Praha. Nakladatelství VOX, 2008. ISBN 8072630814.KOLEKTIV AUTORŮ:. MERIUM Daně 2008. Praha: Aspi. 2008. BENDA, V.; GALOČÍK, S. A PITNER, L.:. Nový zákon o DPH. Praha. Nakladatelství Polygon, 2004. &, &. Daňové zákony a související právní předpisy. TAX LAW and other related regulations.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě vypracování zápočtové úlohy, zpracování a prezentování semestrální práce na jedno ze zadaných témat, účasti na seminářích, zapojení se do příp. dotaz. šetření FES.Zkouška je písemná a uskutečněná na základě udělení zápočtu.

Garant

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.Ing. František Sejkora, Ph.D.Ing. Petr Svoboda