Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční řízení (UPEM / PFIR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PFIR - Finanční řízení, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Povinná témata:Podstata, geneze a cíl finančního řízení.Principy FIŘ. Úkoly finančního manažera a finanční strategie.Hodnota podniku.Kapitálová struktura a dividendová politika.Finanční plánování a řízení CF.Efektivnost a finanční analýza.Pákové efekty s důrazem na finanční páku.Investiční rozhodování a kapitálové rozpočetnictví.Povzbudivý růst podniku.Tradiční a alternativní způsoby financování.Volitelná témata:Kauzální analýza.Komparační analýza.Řízení pracovního kapitálu.Analýza citlivosti.Bankroty a insolvence.Současné trendy FIR.

Získané způsobilosti

Student bude schopen řešit dílčí problémy finančního řízení podniku, a to jak v oblasti řízení aktiv, tak v oblasti řízení zdrojů krytí v jejich vzájemných souvislostech; bude chápat příčiny a důsledky jednotlivých procesů, bude umět vybrat a aplikovat adekvátní metodu na řešení vybraných problémů finančního řízení podniku; své postupy bude umět zdůvodnit a obhájit v odborné diskuzi.

Literatura

HIGGINS C. R.:. Analýza pro finanční management. Praha: Grada, 1997. ISBN 8071694045.KISLINGEROVÁ, E. Manažerské finance. Praha: C.H.Beck, 2007. KRAFTOVÁ, I., PRÁŠILOVÁ, P.:. Prosperující podnik v regionálním kontextu. Praha : Wolters Kluwer ČR, 2013. ISBN 978-80-7357-989-0.BREALY R.A., MYERS S.C.:. Teorie a praxe firemních financí. Praha: Victoria Publishing, 1992. ISBN 8072261894.FREIBERG F.:. Cash flow - řízení likvidity podniku. Praha: Management Press, 1996. ISBN 8085603527.DOUCHA R.:. Finanční analýza podniku. Praha: Vox, 1996. ISBN 8090211127.

Požadavky

Zápočet je získán na základě písemného testu (minimum 65 % dosažitelných bodů), následuje ústní zkouška,při jejíž klasifikacije zohledněn výsledek zápočtového testu.

Garant

doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Ivana Kraftová, CSc.Ing. Irena Honková, Ph.D.Ing. Zdeněk Matěja, Ph.D.Ing. Pavel Zdražil, Ph.D.