Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Finanční nástroje v účetnictví (UPEM / PFNU)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PFNU - Finanční nástroje v účetnictví, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Účetní operace při vzniku kapitálových společností.Účetní operace s vlastním kapitálem.Účetní operace s podnikem, předměty, fúze a konsolidace.Účetní operace s cennými papíry a majetkovými účastmi.Účetní operace při zjišťování a rozdělování výsledku hospodaření.

Získané způsobilosti

Absolvent bude schopen:- identifikovat a uplatnit postupy spojené se založením a vznikem kapitálové společnosti v oblasti účetnictví a daní,- bilančně predikovat, použít a následně vyhodnotit dopady změn vlastního kapitálu, operací s podnikem, změn podnikových forem a konsolidací jak na straně společnosti, tak i z pohledu držitele majetkové účasti

Literatura

ŠEBESTÍKOVÁ,V.:. Účetní operace kapitálových společností. Praha: Grada Publishing, 2005. Zákon o účetnictví č. 563/1991 Sb., Zákon o dani z příjmu č. 586/1992 Sb., Vyhláška č. 500/2002 a České účetní standardy pro podnikatele v platném znění. KOVANICOVÁ,D.:. Finanční účetnictví . 4. vyd. Praha: Polygon, 2003. VOMÁČKOVÁ, H.:. Účetnictví akvizicí, fúzí a jiných vlastnických transakcí. 3. vyd. Praha: Bova Polygon, 2005.

Požadavky

Účast na cvičeních je povinná.

Garant

doc. Ing. Pavel Duspiva, CSc.doc. Ing. Renáta Myšková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Renáta Myšková, Ph.D.Ing. Michal Kuběnka, Ph.D.doc. Ing. Renáta Myšková, Ph.D.