Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Financování podniku (UPEM / PFPN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PFPN - Financování podniku, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do problematiky podnikových financí.Faktor času a riziko ve finančním rozhodování.Zdroje financování podniku.Vlastní a cizí zdroje podniku.Interní a externí zdroje podniku.Postupy získávání zdrojů.Alternativní zdroje financování.Majetková a finanční struktura podniku.Náklady na získání kapitálu.Kapitálové plánování a investiční rozhodování.Finanční analýza jako nástroj pro finanční rozhodování.Vybrané ukazatele finanční analýzy.Finanční plánování v návaznosti na informace získané účetních výkazů a finanční analýzy.

Získané způsobilosti

Student si osvojí a bude schopen používat vhodné formy financování podnikových činností a správně postupovat při získávání finančních zdrojů podniku.

Literatura

KUBĚNKA, M.:. Financování podniku. Distanční opora. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2012. ISBN 978-80-7395-481-9. KUBĚNKA, M.:. Finanční stabilita podniku a její indikátory. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2015. ISBN 978-80-7395-890-9. Zákon č. 90/2012 Sb., o obchodních společnostech a družstvech. ŠIMAN, J., PETERA, P.:. Financování podnikatelských subjektů. Teorie pro praxi. Praha: C.H.Beck, 2010. VALACH, J.:. Investiční rozhodování a dlouhodobé financování. Praha: EKOPRESS, 2005.

Požadavky

Podrobné požadavky budou upřesněny přednášejícím na přednášce.

Garant

Ing. Michal Kuběnka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Michal Kuběnka, Ph.D.Ing. Michal Kuběnka, Ph.D.