Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Audit a kontrola ve veřejné správě (UPEM / PIAVS)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PIAVS - Audit a kontrola ve veřejné správě, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Kontrola ve veřejném sektoru a její specifika.Druhy auditů.Audit výkonnosti.Metody používané při auditu výkonnosti.Audit systému.Zákon č. 320/2001 Sb., o finanční kontrole.Rizika a problémové otázky implementace PIFC.Charakter práce interního auditu.Standardy a etický kodex interního auditora, systém řízení.Stanovení cílů řízení a kontroly auditovaného systému.Auditní důkazy.Auditorské dovednosti.Relevantní právní normy (zákon o veřejných zakázkách, rozpočtová pravidla).Výkon veřejnoprávní kontroly na místě.

Získané způsobilosti

Po absolvování předmětu bude student schopen pochopit specifika kontrolních a auditních mechanismů ve veřejném sektoru. Získá také poznatky o metodickém přístupu k auditu výkonnosti a pochopí koncept metodiky 3E. Na praktických příkladech si osvojí její aplikaci.

Literatura

NEMEC, J., OCHRANA, F., PAVEL, J., ŠAGÁT, V.:. Kontrola ve veřejné správě. 1. vyd. Praha: Wolters Kluwer, 2010, 158 s., ISBN 978-80-7357-558-8. Posílení vnitřních kontrolních mechanismů na regionální úrovni, učební text pro univerzity. Praha, 2005. ISBN 80-86284-53-0.DVOŘÁK, M., DVOŘÁKOVÁ, J.:. Pracovní postupy a dokumentace při realizaci veřejnoprávních kontrol a interního auditu. Praha: Český a moravský účetní dvůr, 2004. ISBN 80-903246-1-4.

Požadavky

Zkouška: vypracování semestrální práce, písemný test.

Garant

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.doc. Ing. Jan Pavel, Ph.D.