Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Management znalostí (UPEM / PMZN)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PMZN - Management znalostí, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Znalostní společnost (člověk a poznání, úloha vědy ve znalostní společnosti).Znalostní ekonomiky (charakteristiky, ukazatele, potřeby a předpoklady dalšího rozvoje.Řetězec data - informace - znalosti.Znalostní pracovník, historický vývoj a jeho současné místo v organizaci.Znalostní procesy a znalostně-informační infrastruktura.Znalostní management a perspektivy jeho zkoumání.Zavádění znalostního managementu.Metody, techniky a nástroje znalostního managementu.Systémy pro znalostní management jejich životní cyklus.Budoucí směry vývoje znalostního managementu.Vybrané případové studie.Prezentace a diskuze nad seminárními pracemi.

Získané způsobilosti

Student si osvojí základní terminologii z oblasti znalostní ekonomiky a znalostního managementu. Bude schopen kriticky hodnotit relevanci použitých metod, technik a nástrojů v konkrétní situace a bude vnímat manažerské aspekty rozvoje znalostní ekonomiky a zavádění znalostního managementu.

Literatura

MLÁDKOVÁ, L.:. Moderní přístupy k managementu. Tacitní znalost a jak ji řídit. Praha: C.H.Beck, 2005. ŘEPA, V.:. Podnikové procesy. Procesní řízení a modelování. Praha: Grada Publishing, 2006. TRUNEČEK, J.:. Znalostní podnik ve znalostní společnosti. Praha: Profesional Publishing, 2003. BUREŠ,V.:. Znalostní management a proces jeho zavádění: příručka pro praxi. Praha: Grada Publishing, 2007. HOLSAPPLE,C.W.(Ed.):. Handbook of Knowledge Management, 2 Volumes, Springer, Berlín, 2003. LENGNICK-HALL,M.L.,LENGNICK-HALL,C.A.:. Human Resources Management in the Knowledge Economy. Berrett-Koehler Publ., San Francisco, 2003. AWAD,E.,GHAZIRI,H.M.:. Knowledge management. Pearson Education, Upper Saddle River, NJ, 2004. McELROY, M.W.:. The New Knowledge Management. Butterworth-Heinemann, Amsterdam, 2003. DRUCKER, P.F.:. Výzvy managementu pro 21. století. Management Press, Praha: 2000.

Požadavky

Podmínky zápočtu - zpracování semestrální práce.Zkouška: ústní (písemná, podmínkou zápočet).

Garant

doc. Ing. Petr Hájek, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Petr Hájek, Ph.D.doc. Ing. Petr Hájek, Ph.D.