Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Nauka o podniku (UPEM / PNAP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PNAP - Nauka o podniku, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Podnik - vymezení, dělení, charakteristiky. Sdružování podniků.Inovace a příprava zavedení nových produktů.Nákupní činnost v podniku.Výroba a výrobní procesy.Prodejní činnost podniku.Obchod a obchodní podniky.Investiční činnost.Logistika.Zabezpečení provozu podniku.

Získané způsobilosti

Student bude schopen chápat ekonomiku podniku a bude chápat principy jeho fungování.

Literatura

SYNEK, M. a kol. Manažerská ekonomika. Praha: Grada Publishing, 2011. BUCHTA, M. Nauka o podniku. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2011. FOTR, J., SOUČEK, I. Investiční rozhodování a řízení projektů. Praha: Grada Publishing, 2011. SIXTA, J., ŽIŽKA, M. Logistika. Používané metody. Brno: Computer Press, 2009. CIMLER, P., ZADRAŽILOVÁ, D. a kol. Retail management. Praha: Management Press, 2007. TOMEK, G., VÁVROVÁ, V. Řízení výroby a nákupu. Praha: Grada Publishing, 2007.

Požadavky

Podmínkou pro udělení zápočtu je účast na cvičeních/seminářích, splnění průběžných testů a zadaných písemných prací.Ke složení zkoušky se požaduje znalost a porozumění dané látce.

Garant

doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Marcela Kožená, Ph.D.Ing. Aleš HorčičkaIng. Lucie JelínkováPaedDr. Alexandr Šenec