Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Systémové řízení jakosti (UPEM / PSRJ)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PSRJ - Systémové řízení jakosti, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úloha jakosti v současném managementu.Koncepce a principy řízení vycházející z norem ISO a opírající se o přístupy TQM.Zabezpečování jakosti podle norem jakosti ISO 9000+.Postupy zavádění systému řízení jakosti.Prvky systému zabezpečování jakosti příslušející managementu, odpovědnost vedení, cíle a zásady systému jakosti.Struktura nákladů na jakost a jejich zjišťování a využití v systému řízení jakosti.Zabezpečení jakosti v předvýrobních etapách a plánování v předvýrobní etapě.Zabezpečování jakosti dodávek a výběr způsobilých dodavatelů.Zabezpečování jakosti ve výrobě, ověřování způsobilostí výrobních procesů a výrobních zařízení.Jakost a řízení zásob, jakost a skladování, manipulace s materiálem, balení a expedice výrobků.Audity jakosti, interní postupový a systémový audit, audit dodavatele.Pojetí TQM, postupové kroky při zavádění TQM.Ekologické pojetí kvality, metoda FMEA, FTA, DOE a metoda QFD.Shrnutí probíraného učiva.

Získané způsobilosti

Absolventi předmětu se budou orientovat v systémech řízení jakosti a normách pro její zabezpečení a budou schopni aplikovat získané poznatky v podnikové praxi.

Literatura

ČSN EN ISO 9000/2000. ČSN EN ISO 9000/2001. KOLEKTIV AUTORŮ:. Management jakosti s podporou norem ISO 9000/2000. Praha: Verlag Deshöfer, 2006. VEBER, J. a kol.:. Management kvality, environmentu a bezpečnosti práce. Praha: Management Press, 2006, ISBN 80-7261-146-1. VEBER, J. a kol.:. Řízení jakosti a ochrana spotřebitele (2. vydání). Praha: Grada Publishing, 2007, ISBN 978-80-267-1782-1. BRODSKÝ, Z., BRODSKÝ, B.:. Systémové řízení jakosti. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2009. NENADÁL, J.:. Měření v systémech managementu jakosti (2. vydání). Praha: Management Press, 2004, ISBN 80-7261-110-0. NENADÁL, J.:. Moderní systémy řízení jakosti. Praha: Computer Press, 2005.

Požadavky

Ukončení předmětu na základě účasti na seminářích, vypracování seminární práce, písemné nebo ústní zkoušky s písemnou přípravou.

Garant

Ing. Karel Šatera, Ph.D., MBA

Vyučující

Ing. Karel Šatera, Ph.D., MBAdoc. Ing. Rudolf Kampf, CSc.