Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Teorie rozhodování (UPEM / PTRO)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PTRO - Teorie rozhodování, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod. Popis stavů a jevů. Jednokriteriální hodnocení.Užitek. Vícekriteriální rozhodování - přehled metod. Metoda aditivní, lexikografická a aspirační.Vícekriteriální porovnání variant - podle jednotlivých kriterií.Vícekriteriální porovnání - podle dvojic kriterií a rozdílu. Vícekriteriální programování.Rozhodování za neurčitosti a teorie her. Grafy.Podmíněné pravděpodobnosti a Bayesovské aplikace.Závislosti veličin - praktické aplikace. Řídké stupnice.Aplikace indexů v analýze a rozhodování.Metoda Monte Carlo.Časové řady. Hodnocení projektů.Skupinové rozhodování. Expertní metody.Veřejná volba.Rekapitulace.

Získané způsobilosti

Student je schopen řešit rozhodovací úlohy za jistoty i neurčitosti na základě matematických modelů. Získá obecné znalosti skupinového rozhodování a specifické znalosti veřejné volby a rozhodování ve veřejné správě.

Literatura

FOTR, J., DĚDINA, J.:. Manažérské rozhodování. Praha: Ekopress, 2003. &, &. ROUDNÝ, R., RYBYŠAROVÁ, M.:. Rozhodování - příklady. Hodnocení variant. Pardubice: skriptum UPa, FES, 2007. Roudný, R., Višek, O.:. Základy manažerského rozhodování. Pardubice: Univerzita Pardubice, 2009, v tisku. FIALA, P.:. Modely a metody rozhodování. Praha: VŠE, 2003.

Požadavky

Zápočet: povinná účast na seminářích (zahájení po 4 přednáškách). Vypracování a obhajoba seminární práce. Písemná zkouška.

Garant

doc. Ing. Radim Roudný, CSc.

Vyučující

doc. Ing. Radim Roudný, CSc.doc. Ing. Radim Roudný, CSc.