Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Účetnictví podniku (UPEM / PUCP)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu UPEM / PUCP - Účetnictví podniku, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Právní předpisy upravující účetnictví v ČR, aplikace účetních zásad a metod.Účetní výkazy a jejich struktura - komparace podle právní formy ekonomického subjektu.Dlouhodobý majetek - charakteristika, účtování o DM, evidence DM.Oběžný majetek (oběžná aktiva) - charakteristika, specifika účtování u jednotlivých složek OM, evidence OM.Problematika časového rozlišení nákladů a výnosů, příjmů a výdajů. Účtování o vlastním kapitálu.Účtování o cizím kapitálu (včetně rezerv).Uzavírání účetních knih a sestavení účetní závěrky.

Získané způsobilosti

Student bude schopen aplikovat získané vědomosti i dovednosti z oblasti účetnictví podnikatelských subjektů v praktických situacích.Student získá teoretické znalosti i praktické zkušenosti v účtování o majetku a jeho zdrojích, orientuje se v evidenci majetku podniku.

Literatura

KOVANICOVÁ, D.:. Abeceda účetních znalostí pro každého. Praha: Polygon, 2004. ISBN 8072730983.Vyhláška č. 500/2002 Sb., kterou se provádějí některá ustanovení zákona č. 563/1991 Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů, pro účetní jednotky, které jsou podnikateli účtujícími v soustavě podvojného účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. Zákon č. 563/1991Sb., o účetnictví, ve znění pozdějších předpisů. MYŠKOVÁ, R.:. Dokladovost v účetnictví. Praha: ČZT, s.r.o., 2004. ISBN 8070843594.KOVANICOVÁ, D.:. Jak porozumět světovým, evropským, českým účetním výkazům. Praha: Bova Polygon, 2004. ISBN 8072730959.

Požadavky

Cvičení jsou povinná.Řádný zkouškový termín je písemný, opravné jsou ústní.

Garant

doc. Ing. Renáta Myšková, Ph.D.

Vyučující

doc. Ing. Renáta Myšková, Ph.D.Ing. Aleš HorčičkaIng. Lucie JelínkováIng. Lukáš KrumlIng. Michal Kuběnka, Ph.D.Ing. Jana Školudová