Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Reg.Sciences and Micro-Reg. Development (URBV / ARRM)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URBV / ARRM - Reg.Sciences and Micro-Reg. Development, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Regionalistika.Osídlení a sídelní struktura.Teoretické přístupy ke studiu regionů.Regionální rozvoj přístupy, indikátory.Základní směry teorie regionálního rozvoje.Regionální politika.Regionální struktura České republiky.Socioekonomická charakteristika mikroregionu.

Získané způsobilosti

Student je seznámen se základními pojmy: regionalistika, region, mikroregion a některými dalšími.

Literatura

Pike, R. Lokal and Regional Development, GB: ROUTLEDGE, 2006. McCan, P. Modern Urban and Regional Economics. Oxford: Oxford University Press, 2013. ISBN 9780199582006. Armstrong, H., Taylor, J. Regional Economics and Policy. Herfordshire, 1993. Harvester Wheatsheaf, New York London Toronto, 2002. Brychtová, Š. Introduction to Regionalism Studies, Un.Pardubice:mimeographed, 2010.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě aktivní účasti na seminářích v rozsahu minimálně 75 %, vypracování seminární práce a splnění zadaných úkolů.Zkouška je písemná, minimální požadavek pro její úspěšné absolvování je zisk 60 % možných bodů.

Garant

Ing. Pavel Zdražil, Ph.D.

Vyučující

Ing. Pavel Zdražil, Ph.D.Ing. Pavel Zdražil, Ph.D.