Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Regional development theories (URBV / ATRR)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URBV / ATRR - Regional development theories, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Vznik a vývoj teorií regionálního rozvoje.Hlavní ekonomické teorie a jejich vliv na teorie regionálního rozvoje.Neoklasické a neoliberální teorie regionálního rozvoje.Teorie skupiny jádro - periferie.Strukturalistické přístupy.Kriticko-realistické přístupy.Institucionální směry.Současné období regionální politiky.

Získané způsobilosti

Student bude schopen identifikovat základní směry vývoje regionální politiky minulých let. Teoretické znalosti jsou mu rovněž základem pro pochopení současné regionální politiky EU a ČR.

Literatura

BLAŽEK, J., UHLÍŘ, D. Teorie regionálního rozvoje. Karolinum, Praha, 2002. HAMPL, M. a kol. Geografická organizace společnosti a transformační procesy v České republice. UK Praha, 1996. Blažek, J. Regionální vývoj a regionální politika: hlavní přístupy v zemích západní Evropy. 1993. HAMPL, M. a kol. Regionální vývoj: specifika české transformace, evropská integrace a obecná teorie. UK Praha, 2001.

Požadavky

Zápočet bude udělen po úspěšném absolvování závěrečné písemné zkoušky.

Garant

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.Ing. Martin Maštálka, Ph.D.