Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Ochrana obyvatelstva (URBV / KOOT)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URBV / KOOT - Ochrana obyvatelstva, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Úvod do ochrany obyvatelstva - základní pojmy.Vývoj a stav ochrany obyvatelstva ve světě.Koncepce ochrany obyvatelstva v České republice.Legislativa ochrany obyvatelstva.Krizové řízení.Integrovaný záchranný systém.Práva a povinnosti v oblasti ochrany obyvatelstva.Základní opatření ochrany obyvatelstva.Ekonomická opatření pro krizové stavy.10. Terorismus.

Získané způsobilosti

Student tak získá všeobecný přehled o civilní ochraně ve smyslu mezinárodního humanitárního práva a znalosti v oblasti prevence a represe při možných teroristických napadeních území.

Literatura

DAVID., V., MALACKA, M.:. Fenomén mezinárodního terorismu. Praha: Linde, 2005. LINHART, P.:. Některé otázky ochrany společnosti. Praha: MV-GŘ HZS ČR, 2005. MARTÍNEK, B., LINHART, P. a kol.:. Ochrana obyvatelstva, Modul E. Praha: MV-GŘ HZS ČR, 2006. KRATOCHVÍLOVÁ, D.:. Ochrana obyvatelstva. Ostrava: Sdružení požárního a bezpečnostního inženýrství, 2005. LINHART, P., ŠILHÁNEK, B.:. Ochrana obyvatelstva v Evropě. Praha: MV-GŘ HZS ČR, 2005, Vzdělávání v ochraně obyvatelstva v Evropě. Praha: MV-GŘ HZS ČR, 2006. ŠILHÁNEK, B., DVOŘÁK, J.:. Stručná historie ochrany obyvatelstva v našich podmínkách. Praha: GŘ HZS ČR, 2003. MATOUŠEK, J., LINHART, P.:. CBRN Látky. Ostrava: Edice SPBI Spektrum, 2005. ANTHONY:. Chemical Terrorism. Alaken, Inc. Corado 2002. MATOUŠEK, J., MIKA, O.:. Nové hrozby terorismu. Brno 2005.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě zpracování 1 seminární práce (odevzdání v elektronické či tištěné formě) a splnění písemného zápočtového testu (min 65 %). Zkouška v řádném termínu je písemná. Zkouška v reprobačním termínu je ústní.

Garant

Ing. Ondřej Svoboda, Ph.D.

Vyučující

Ing. Ondřej Svoboda, Ph.D.