Jak Začít?

Máš v počítači zápisky z přednášek
nebo jiné materiály ze školy?

Nahraj je na studentino.cz a získej
4 Kč za každý materiál
a 50 Kč za registraci!




Předmět Technika bezpečnosti (URBV / PETE)

Na serveru studentino.cz naleznete nejrůznější studijní materiály: zápisky z přednášek nebo cvičení, vzorové testy, seminární práce, domácí úkoly a další z předmětu URBV / PETE - Technika bezpečnosti, Fakulta ekonomicko-správní, Univerzita Pardubice (UPa).

Top 10 materiálů tohoto předmětu

Materiály tohoto předmětu

Materiál Typ Datum Počet stažení

Další informace

Obsah

Organizační a technická opatření ochrany obyvatelstva - principy systému techniky varování a vyrozumění.Rozdělení a způsob použití prostředků individuální ochrany obyvatelstva včetně improvizovaných prostředků.Detekční prostředky určené na zjišťování chemických, biologických a radiologických látek.Základy požární ochrany.Dekontaminace v požární ochraně.Základní technické vybavení profesionálních složek IZS ČR.Použití záchranných technických prostředků v případě výskytu krizové situace.Seznámení se záchranářskou technikou u specializovaných profesí HZS ČR.Záchranářská technika u výcvikových praporů v rámci AČR.Komunikace v systému výměny informací používaných v rámci telekomunikační techniky u IZS ČR.

Získané způsobilosti

Předmět tak umožňuje správnou orientaci studenta širokým spektrem technických prostředků k řešení mimořádných událostí.

Literatura

BALOG, K.:. Hasicí látky a jejich technologie. Edice SPBI Spektrum, Ostrava 2004. KOLÁŘ, P., REJDOVJAN, J.:. Mimořádné situace a katastrofy v oblasti životního. LINHART, P.:. Studijní materiály k encyklopedii techniky. Pardubice: Univerzita Pardubice: STAG, 2007. LINHART, P., ČAPOUN, T.:. Systém chemického průzkumu a laboratorní kontroly v HZS ČR. Praha: MV-GŘ HZS ČR, 2005. DOHNAL, J., LOŠÁK, J.:. Technické prostředky požární ochrany I. Ostrava: Edice SPBI Spektrum, 1998. LOŠÁK, J.:. Technické prostředky požární ochrany II. Ostrava: Edice SPBI Spektrum, 2004. KVARČÁK, M.:. Základy požární ochrany. Ostrava: Edice SPBI Spektrum, 2005. KOTINSKÝ, P., HEJDOVÁ, J.:. Dekontaminace v požární ochraně. Edice SPBI Spektrum, Ostrava 2004. WALLINGTON, N.:. Hasičské automobily - historie hasičství. Rebo productions cz., Dobřejovice 2005. JENDŘIŠAK, J.:. Hasičské automobily v Čechách. Nakladatelství FIJEPO, Třinec 2005. CRUME, Jeff.:. Inside Intenet security. London: Pearson Education 2000. Koncepce výstavby informačních systémů na podporu krizového plánování a řízení. Metodika pro vyžadování věcných zdrojů za krizové situace schválená usnesením vlády ČR ze dne 7. dubna 2003 č. 345. KROUPA., M.:. Prostředky individuální ochrany. Praha: MV-GŘ HZS ČR, 2003.

Požadavky

Zápočet je udělen na základě zpracování 1 seminární práce (odevzdání v elektronické či tištěné formě). Zkouška je podmíněna splněním písemného testu. V případě neúspěšného testu, či zájmu o zlepšení známky absolvuje student ústní pohovor.

Garant

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.

Vyučující

Ing. Martin Maštálka, Ph.D.Ing. Martin Maštálka, Ph.D.